kehidupan ni tak menentu ada masa kita gembira ada masa kita sedih . apapun kita mestilah teruskan kehidupan kita hingga ke akhir hayat kita . janganlah terlalu gembira sangat di dunia ini kita hanyalah sementara sahaja di dunia ni , kita tak tahu apa akan jadi selepas kita mati . ingatlah siapa yang menghidupkan kita dan siapa yang akan mematikan kita ;)

Dec 8, 2011

Cara-cara Nak Download Subtitles Malay

hai semua hari ni aku nk ajar korg semua mcm mana nk download subtitle 'Malay' ..korg semua kalo download cerita mat saleh 2 mestilah korg semua nk cerita 2 ada subtitle kan dan yg paling pntg mesti korg nk subtitle 2 dlm bahasa melayu betol x ? x pew hari ni aku bg tawu korg cara2 dia okay .


1.korang kenalah pkai vlc player,media player classic atau bsc player sebernya byk lg tp mcm aku ni aku pkai vlc media player jew ..yang ni free jew x kena bayar pown cara2 nk download dia>=

(korg pergi dkt google korg taip vlc media player ..lpas 2 korg pilih yg nombor tiga vlc media player download)

(korg tekan free download 2 nanti dia akan kuar link untuk download)

2.korang download larh cerita apa yg korg nk website yg selalu aku download dkat {http://syok.org/}{ http://jieazzmovie.net/}{http://www.ddmf.biz/ ada tiga website 2 korg pilih lah yg mana korg nak..nanti time nk download 2 dia akn kuar part 1 dengan part 2 korg download dua2 part sebab nanti kalo korg x download hbis cerita yg korg download 2 x boleh PLAY seeloknya korg download guna file mediafire .

3.korang pergi dekat website ni http://subscene.com/ dkat cniw lah korg nk download subtitle malay

(lepas 2 korg click dkat malay thor 2011 kdg2 subtitle malay x dew tp korg blh gunakan subtitle indonesia x dew beza apa pown bahasa indonesia pown okay lebih kurang bahasa melayu jgak.
(korg tekan download malay subtitle lpas 2 sebelah dia 2 kan ada see preview korg kena preview dluw kdg2 minit yang cerita korg download 2 x sama ,kalo minit yg ni x sama korg try yg lain okay)
 (yang 2 file yg korg download td sorilah td cerita thor kan tapi yg ni sucker punch tp rupa file dia sama jew x dew beza pown mcm korg nampak anak panah yg aku buad kt ats 2 korg hanya perlu trik file 2 masukkn dlm vlc player dan subtitle akan keluar)


okay nampak tak ? jangan ckap tak nampak pulak.haha..
okay aku rasa dh ckup kowt sampa sini jew okay selamat mencuba :)

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Dec 7, 2011

kawan :)




hari ni hari khamis pukul 1.50pagi aku sorg2 dlm bilik lg mcm biasa aku akan bukak laptop online dalam keadaan yg gelap dengar lagu mat saleh .hehe..bukak lagu kuat2 melalak sorg2 depan lappy aku ni smbil tengok gmbr bakal isteri aku :D
tapi pagi ni kan aku rasa sunyi sangat dengan bunyi kipas angin dlm bilik aku ni smbil mendengar lagu aku terfikirkn kehidupan aku skrg ni x tawu larh kenapa aku rasa susah hati sangat smbil merenung nasib aku memikirkan masa hadapan aku bilalah aku boleh jadi kaya mcm org2 yg kt luar sana 2 ..tp x pew walau pown aku x berharta aku bukanlah org yg kaya tp aku bersyukur dgn apa yg aku ada skrg ni ..aku bhagia sgt sb org2 yg aku syg org2 yg aku suka selalu ada di sisi aku ni ,jenis aku ni x memilih kawan x kesah larh kau spew kau truk mcm mane sekali pown aku akn ttap kawan sb aku lebih suka berkawan drpda bermusuh tp sesetengah org yg kt luar sana 2 yg bajet hot bajet dia perfect dia rasa dia dh ckup bagus sombong dgn aku x nk bertegur dgn aku x pew aku x kesah pown aku x rugi papew sb korg yg akn rugi nnti kawan untuk bergurau senda gelak bersama mmg banyak kawan yg nk happy2 jew mmg ramai tp korg penah jumpa tak kawan yg menangis untuk korg yg selalu memberi semangat dkat korg waktu korg susah dia akn tolong kalow dia boleh tolong kawan sejati larh katekan susah kan nk criw ..huh zaman skrg ni banyak kawan yg makan kawan betol x ? dkat cniw aku nk tunjuk dkat korg kawan aku yg sentiasa bersama aku susah senang bersama :)


{fakhri atau pown nama panggilan eki dia ni kelakar gelak sama style dgn aku banyak larh benda yg sama dgn aku sb aku dr kecil dgn dia susah senang bersama banyak sgt kenangan aku dgn dia dn byk jgak rahsia aku dgn dia hanya dia sorg jew yg tawu time aku susah kalo ada apa2 masalah selalu aku lpak dgn dia sb kalo aku lpak dgn dia semua masalah aku akn hilang .}

{yg ni shafie nama panggilan acai aku suka dia sb dia x pernah berkira dgn aku suka buad kjew gila dgn dia ,dia ni.selalu masuk air seronok kalo lepak dgn dia ,dia ni kan kalo tdow x engat dunia selagi x dew org kejut dia slagi 2 lah dia akn tdow.haha}

{yg ni hafiz nama panggilan pipo dia ni suka sgt kcow aku suka buad lawak time aku ssh kew aper dia msti tlg aku nk pergi mana2 msti dia akn ajk aku..suka belanja aku makan atau minum x pernah berkira dgn aku .}

{yg ni khairul nama panggilan erol yg ni aku suka kawan dgn dia sb otak dia gila sikit.haha..dia ni funny sangat  banyak bercakap kdg2 2 smpai aku tak larat nk dgr dia bercakap yg ni slalu tlg aku kalo ada papew mslh aku selalu jgak larh minx tlg dgn dia dia x kn pernah x tlg aku walau pown susah mcm mane dia akn tlg jgak suka kawan dgn dia} 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Dec 4, 2011

2 Cara Asam Jawa Hilangkan Parut

Selain daripada lendir daun lidah buaya, korg boleh gune asam jawa untuk hilangkan parut pada badan. Ada 2 cara yang boleh korg cuba. Tapi sebelum tue, apakata korg kenali dulu rupa asam jawa atau bahasa saintifiknya "tamarindus indica".


              Rajah 1: Pokok Asam Jawa                                    Rajah 2: Asam Jawa 

Cara 1: Hilangkan parut dengan asam jawa

i. korg ambil dulu asam jawa mengikut keperluan. Kalau parut korg kecil, ambil secubit dua jer mungkin dah mencukupi.
ii. Kemudian, campurkan asam jawa tadi dengan air dan ramaskannya. Kuantiti air tu sikit jer. Jangan sampai ia terlalu cair, ok.
iii. Lepas tu, korg sapukan campuran tadi ke kawasan parut di tubuh korg. Biarkan ia sampai kering.
iv. Sebaik-baiknya korg buat pada waktu malam sebelum masuk tidur. Jadi, ada lebih masa campuran tersebut serap ke tubuh korg. Esok pagi barulah korg basuh.
v. Amalkan cara nie selalu sampailah korg berpuashati dengan hasilnyer.

Cara 2: Hilangkan parut dengan biji asam jawa

i. korg perlukan beberapa biji asam jawa.
ii. Kemudian, gorengkannya tanpa minyak lebih kurang dalam 5 minit.
iii. Seterusnya, korg goreskan biji asam jawa yang telah digoreng tu kat permukaan kasar. Contohnyer macam batu ker.
iv. Nanti ia akan mengeluarkan serbuk. Bila dah keluar serbuknya, korg titiskan sedikit air dan gosokkannya ke kawasan parut pada bahagian  badan korg..
v. Macam biasa, amalkan selalu sampai korg dapat hasilnya.

Selamat Mencuba!

p.s: Mungkin ia akan mengambil masa yang panjang untuk parut yang dah lama atau yang besar. Itu aku kurang pasti. Kita hanyalah berusaha, mudah-mudahan usaha kita diperkenankan oleh-Nya.



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Mengesan Kecurangan

Memang teruk bila dapat tahu yang pasangan kita ni penipu tapi lagi teruk bila kita tak tahu pasangan kita ni setia atau tidak. Kecurangan boleh meninggalkan luka yang tidak akan sembuh dalam masa yang singkat. Tentu bagus kalau kita boleh kesan dari awal kan?
Sebelum kita selami cara-cara mengesan penipuan pasangan kita, jom kita bincangkan dulu tentang punca orang menipu. Aku selalu terfikir, kenapa binatang pun boleh setia dengan pasangan untuk seumur hidup sedangkan ramai manusia tak boleh handle tugas ni walaupun untuk lebih sebulan? Sebabnya manusia je satu-satunya makhluk yang berakal dan sedar bahawa diorang mempunyai pilihan. Disebabkan tu jugak, orang yang menipu akan memilih untuk menyembunyikan perbuatan diorang sebab diorang tahu yang perbuatan tu salah. Sebab tu lah penipu ni kadang-kadang susah untuk kita kantoikan.
Take note ye, ni ada beberapa tanda yang menunjukkan pasangan korang mungkin menipu :

1. Perubahan dari waktu kerja biasa
Overtime atau mungkin shif malam. Korang jangan tak tahum ni alasan yang paling popular tau oleh pasangan yang menipu.
2. Off handphone / Tak balas call
Jika cuba contact dia time korang syak yang dia menipu dan dia tak angkat call ataupun bagi alasan untuk tamatkan call, memang dia berpotensi besar untuk curang.
3. Perubahan cara pemakaian
Tiba-tiba berpakaian menarik, stail rambut baru dan lain-lain. Ini mungkin sebab dia nak tampak lebih menarik pada individu yang lain.
4. Perubahan dalam hubungan
Jika tiba-tiba dia dah tak mintak pandangan/pendapat korang lagi, mungkin disebabkan diorang dah jumpa kat orang lain.
5. Perbualan rahsia
Ada tak dia lari pergi cakap kat tempat lain bila dapat call ? Ataupun bercakap dalam ton yang sangat perlahan?
6. Delete e-mel / sms
Mungkin ramai di antara korang yang suka check telefon pasangan kan? Kalau tiap kali check, inbox or sent item asyik kosong je, pelik kan?

Sebenarnya banyak lagi petanda kecurangan tapi ini yang paling top. So, bila korang dah nampak ciri-ciri kecurangan tu dah muncul, apa yang paling penting untuk korang buat ialah diamkan diri dahulu. Jangan buka mulut hingga korang dah dapat bukti yang betul betul kukuh. Kalau awal-awal korang dah serang , kemungkinan untuk dia terlepas tu memang besar. Sebelum buat apa-apa keputusan, pastikan korang dah bersedia untuk terima hasilnya nanti.

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

8 Ayat Penting Bila Bergaduh dengan Pasangan

Pasangan mana yang tak pernah bergaduh kan? Biasa la tu, asam garam bercinta. Tapi, selalunya hal yang kecil pun jadi besar bila kita tersalah cakap. Korang tak boleh main cakap lepas je. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata?
Kali ni aku nak kongsikan ayat – ayat yang sepatutnya korang cakap bila bergaduh dengan pasangan.

1. You tak perlu tolong I apa-apa, I cuma nak bercakap dengan you.
Ini jawapan yang paling baik jika pasangan korang cakap yang korang suka sangat complain dan tak puas hati. So, dengan cara ni dia akan tahu yang korang cuma nak seseorang untuk dengar luahan hati korang.

2. Benda ni penting pada i. Tolong dengar cakap i.
Selalunya bila orang lain tengah bercakap, nampak je macam kita tengah mendengar tapi sebenarnya kita sibuk memikirkan apa yang kita patut cakap untuk layan je diorang. So korang boleh gunakan ayat ni untuk tarik perhatian si dia.

3. I tau yang I pun salah jugak.
Cara paling mudah untuk teruskan pergaduhan ialah dengan menyalahkan orang lain untuk semua perkara. Akui salah korang walaupun sekecil zarah.

4. You selalu menyimpang bila kita berbincang.
Korang start bergaduh tentang siapa yang kotorkan kereta lepas tu korang sambung dengan gaduh pasal hal lain pulak. Bila nak berbincang elok-elok , selalu terpesong dan start pulak point-point gaduh yang lain. Guna ayat ni untuk kembali pada subjek utama.

5. Ini bukan problem you sorang , ini problem kita.
Ini boleh mengubah dinamik perbincangan korang daripada ” Pakwe VS Awek” kepada ” Pakwe dan Awek VS problem ” . ( hehe korang faham tak? )

6. Kita gaduh pasal apa sebenarnya?
Ketidak-puasan hati yang sikit boleh membawa kita pada masalah yang lebih besar terutamanya bila kita selalu bergaduh disebabkan hal yang sama. Fikirkan tentang apa yang betul-betul buat korang tak gembira.

7. Kita relaks dulu kejap
Cuba relaks dulu beberapa minit. Berapa banyak perkara buruk yang korang cakap bila korang biarkan emosi menguasai korang? AKhirnya korang sendiri yang menyesal kan? Kalau korang rasa korang akan lepaskan ayat-ayat yang menyakitkan, baik korang relaks dulu.

8. I Love You !
Tiada apa yang lebih menarik perhatian daripada 3 perkataan ni. Dengan cara ni, korang dapat bantu pasangan untuk ingat semula ikatan yang koranng ada. :)

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Dec 2, 2011

5 Cara Pikat Hati Lelaki

Rupa-rupanya ramai jugak kaum gadis yang singgah di blog ni.. Jadi, saya nak kongsikan pulak beberapa tip untuk memikat lelaki. Mesti ramai gadis di luar sana yang menganggap penampilan fizikal seperti cantik dan seksi adalah senjata yang paling power untuk memikat hati lelaki. Tapi, kecantikan tu sebenarnya tak memberi apa-apa makna besar untuk memastikan hubungan yang diikat tu akan erat selamanya .Selidiki beberapa tip ini. Boleh dikatakan inilah skill paling power untuk memikat hati lelaki .
  1. Terima lelaki seadanya
    * Korang kena tahu yang lelaki bukanlah individu yang sempurna. Korang pun macam tu. Ada jugak terselit sedikit kelemahan di sebalik kekuasaan mereka sebagai lelaki. So, korang janganlah kecik hati atau merungut kalau ada apa-apa perkara yang tak dapat lelaki tunaikan.
  2. Gadis perlu hargai lelaki
    * Try fahami perangai bf korang. Konfem lah ada perangai diorang yang korang tak suka kan? Tapi, janganlah tunjuk sangat yang korang stress bila berhadapan dengan perangai si dia yang korang tak suka tu. Lebih elok kalau korang saling memahami dan menerima kelemahan satu sama lain.
  3. Give and Take
    * Dalam apa saja perkara, korang mesti sanggup member lebih banyak dari menerima. Bukan lah nak memanjakan lelaki atau jadi hamba cinta. Tapi tak salah kalau sekali sekala korang cuba hargai bf korang ni.. Tak kan la sentiasa nak dilayan macam tuan puteri?
  4. Lelaki & Kejujuran
    * Kalau korang tak percayakan bf korang, jangan la nak expect dia akan percaya kat korang. Korang kena tahu yang lelaki akan setia bila dia dah sayangkan korang 100% . So, tak perlu risau bila dia keluar atau lepak dengan kawan2. Korang pun perlukan ruang untuk berkawan kan?
  5. Hormatilah lelaki
    * Lelaki ni menghormati wanita sebagai insan yang lemah dan perlu dilindungi. Terutama bila sedang bercinta, hormat dan saying lelaki pada korang akan lebih tebal. So, korang pun kena la jadi macam tu. Hormati diorang sebagai individu yang melindungi korang dan menjadi tempat korang bergantung harap. Kalau lelaki yang tak hormat atau kasar dengan wanita dikatakan dayus, perempuan macam tu nak digelar apa pulak ea?   

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Putus cinta- Belajar Lupakan Bekas Kekasih

Putus cinta

Putus cinta memang perkara yang menyakitkan. Kebanyakan orang seolah-olah ’sesat dan tak bernyawa’ bila putus cinta. Terutama bagi mereka yang dah lama couple dan selalu habiskan masa bersama. Banyak kenangan yang sentiasa buat korang teringatkan dia.
Harus diingati, Ex korang ialah sejarah korang. Korang kena belajar untuk hidup tanpa dia. Memang ini bukan perkara mudah tapi bantuan akan sedia ada untuk membantu korang melihat dengan lebih jelas.

Cara belajar lupa bekas kekasih -Putus Cinta

1)  Ia benar-benar berakhir. Jangan dekati dia. Jangan cuba hubungi dia sama ada melalui telefon mahupun facebook. Jangan lawati tempat yang korang pernah date dengan dia.
2)  Bila dah betul-betul berpisah, sudah tiada apa yang nak dibincangkan lagi. Jangan merayu, menangis ataupun buat miss-called walaupun di dalam keadaan yang desperate. Dia tahu korang memang nak dia kembali tapi dia tak kisah. Ambil tu sebagai petanda.

3)  Selaraskan fikiran dan emosi. Catatkan perasaan sedih dan negatif pada kertas. Ekspresikan kesemuanya dan musnahkan kertas tu. Jangan bagi kat ex korang pulak. Mungkin dia rasa kelakar atau bertambah rimas bila tengok korang dah jadi desperate macam tu. Yang pasti, rakan dia yang terdekat mesti akan tahu jugak.

4)  Cari tempak yang baru untuk melepak. Jangan jumpa dengan kawan-kawan ex korang. Jika ada kawan korang yang masih nak keep in touch dengan ex korang tu, maka lebih baik korang elakkan dari berjumpa dengan dia. Sekurang-kurangnya untuk sementara waktu. Seorang rakan sejati akan memahami apa yang korang lalui dan tinggalkan persahabatan dengan ex korang tu. Pada masa ni, korang akan dapat tahu betapa sejatinya kawan korang tu.
5)  Buang semua hadiah atau cenderahati yang ex korang bagi. Keadaan Cuma akan semakin teruk kalau korang masih simpan semua tu.
Korang akan faham jugak dan proses penyembuhan akan bermula. Cuma ambil masa sikit. Kehidupan ni tak akan kekal di takuk yang sama. Kegembiraan dan kebahagiaan tu akan muncul kembali. Cuma jangan putus harapan.

Putus cinta memang hebat cabarannya.

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

tips cinta :)

Bagaimana nak pujuk lelaki merajuk?

Ok. Sekarang ini kita sudah mengetahui sebab kenapa si Dia boleh merajuk. Dan sekarang bagaimanakah cara untuk memujuknya. Diingatkan, tips-tips ini bukan langkah-langkah untuk memujuk, cuma sebagai panduan atau tips sahaja. 
1. Terangkan perkara sebenar
Adalah lebih mudah berkata benar dari berdusta. Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk. Berterus teranglah (baca tentang 5 Tips Dalam Berpasangan) dalam perhubungan anda. Janganlah berselindung. Dengan mengwujudkan budaya bertanya dan berkata benar ini, dapat mengeratkan perhubungan kerana, anda mengambil berat si Dia. Ini juga bermaksud anda menunjukkan bahawa anda menyayangi dia. 

2. Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah. Dalam situasi sebegini, anda haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan. Sekiranya si Dia merajuk dan anda tidak berjaya memujuknya, gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya. Dengan ini, anda kelihatan bijak dalam membuat keputusan.


3. Ucapkan kata-kata "manis"
Manis tidak semestinya manis bukan? Ketika si Dia tengah merajuk, cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia, "bucuk", "comot", "manje" dan sebagainya. Dalam pada itu, selit-selitkan ayat-ayat power anda dalam perbualan tetapi masih mengekalkan perkataan-perkataan manis seperti yang saya sebutkan tadi. Adalah amat kelakar bagi saya sehinggakan saya pun sedang tersengih pada ketika ini.


4. Nyanyikan lagu buatnya
Ha…tips ini merupakan bagi saya tips yang paling ultimate. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak. Tetapi, saya pernah. Saya tidak berkata bohong. Saya pernah dendangkan lagu kepada kekasih saya. Dan kami siap berkaraoke di dalam phone lagi. Kami berduet bersama-sama. Adakah si Dia akan tersenyum dan ketawa? Sudah pasti ya. Kerana dapat mendengar suara buah hatinya menghiburkan dirinya. Tidakkah ianya menggembirakan? Sudah pasti senyuman terukir di bibirnya.


5. Biarkan dia hilangkan rajuknya sendiri.Jangan ganggu. tapi kalu laki merajuk pjg x tau hujung pangkal...maksud nya mgkn dia cari point nak cover line tu kut...sbb dia ada salah lain. hehe


Seperti yang saya katakan tadi, tips-tips ini bukanya langkah-langkah tetapi merupakan panduan bagi anda dalam memujuk pasangan anda. Mungkin ada di antara tips ini tidak sesuai dilakukan kepada pasangan anda tetapi tips ini mungkin berjaya membuatkan si Dia tersenyum


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Aug 25, 2011

masa lalu :)

 

teringat zaman aku skolah dluw pulak wahh bestnye masa ni :)
korg semua nanti aku akn buad party bertemakan "back to school" masa 2 aku nk korg semua pkai bjuw skolah blek korg tggu taw.haha..aku rindu korang semua ..skrg ni semua dh smbg blajar adew yg kjew ntah mane semua hilang nanti aku akn criw masa yg sesuai untuk kita semua bersama :) 


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Aug 22, 2011

diri,hati dan perasaan aku tiada siapa yg tahu ;(

hari ni hari yg paling sedih sekali dlm hidup aku  x pernah aku menangis mcm ni menangis teresak-resak sampai x benti2 aku pkir pasal kehidupan aku dkat dunia ni kenapa semua ni terjadi dkat aku ..kenapa semua ni harus berlaku dkat aku!!!..YA ALLAH aku x kuat nak menghadapi semua dugaan yg kau beri padaku ini aku tak sanggup lagi kenapa hidup aku harus jadi macam ni kenapa tolonglah jawab soalan hambamu ini kalo engkau mendengar semua doa2 aku terhadapmu..masalah yg kau beri padaku ini aku tak boleh nk cerita dkt spew2 aku hanya mampu menangis dan meminta pertolongan darimu YA ALLAH ..aku hanya mampu pendam dalam hati aku semua yg ingin aku luahkan terbuku dlm hati aku ini tak sesiapa yg tawu..dh lama hambamu ini bersabar ramai orang ingat aku ni bhagia happy tp itu semua hanyalah luaran diri aku dalaman aku siapa tawu luaran aku gembira gelak ketawa semua tp dalaman aku ini menangis setiap kali aku happy..aku x tawu nak ckp aper lgy aku dh buntu.. :( :( :( :( :(


sampai bila aku nk jadi mcm ni ???

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Aug 19, 2011

lama aku x update blogg aku rindu pulak dkat blogg aku..sorry lahh sebab lama x update aku malas nk taip lah x larat.hehe..skrg ni bulan puasa alhamdulillah tahun ni aku dh berbubah x mcm tahun2 lepas aku asyik tggal puasa jew selama 19 hari puasa ni baruw sehari aku tggal :)  .. ..baruw2 ni aku sedih sgt x penah pown aku jd mcm ni sblm ni semuanya sebab sorg perempuan ni patah glew hati aku terluka rasa sakit sgt hati aku ni tiap2 hari aku menangis sb dia tp x kn lah aku nk tunjuk dkt korg yg aku ni menangis kan malulah..haha..aku x sangka dia snggup buad mcm ni dkt aku semuanya dia nk salahkan aku ..ish lupakan jew lah benda dh terjadi so x payah nk ungkit2 lgy..skrg ni aku dh rasa okay dh ,dh dpt lupakan semuanya mulakan hidup baruw bukak buku baruw lupakan kenangan yg buruk penah terjadi dlm hidup aku yeahh aku happy sgt skrg ni ...raya dh nk dkt kan rasa sedih pown ade jgak rase mcm x nk raya jew..sjak umur aku 9tahun aku raya tanpa ayah aku x sangka ayah aku pergi meninggalkn aku cepat sgt kalo yew pown tggulah aku besar ckit sedih sgt aku rindu ayah aku rindu masa aku kecik2 dluw..ayah aku dluw rapat sgt dgn aku dlm byk2 anak ayah aku mak aku ckp akulah anak yg dye plg syg skali..korg semua patut bersyukur sb korg semua ada ayah dan ibu so janganlah korg sakitkan hati ayah korg atau pown ibu korg sementara dia org ni masih ada buadlah dia org bhagia :) ..aku skrg ni bekerja alhamdulillah kerja yg aku dpt ni best sgt gaji pown okay lah boleh dapat 2 ribu setengah dlm sebulan masyuk kan :D ..korg nk tawu aku kejew apew ? ?

ni lah kejew aku skrg aku installer jew g rumah customer install unifi ni dkt rumah dia org pening jgak lah sebab nanti aku nk kena jumper2 wayar dekat luar rumah nk sambungkan line telefon  dgn internet..
 
nanti tiap2 pagi tm akan bg benda ni dkt aku benda ni ddk dlm kotak so kena bwk lah kalo ada byk order sakitlah aku.haha..
ni package dye kalo korg nk pasang dkt rumah korg boleh lah tp dia ada tempat2 tertentu jew tempat yg blom ada unifi 2 kena sabar lah . :)






♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Jul 11, 2011

Mencari ketenangan


aku ingin mencari ketenangan ,aku nk hidup yg aman damai dan bhagia di samping keluarga dan sahabat-sahabat aku..aku cuba untuk lari dr semua masalah yg aku hadapi skrg ini byk sgt masalah dlm life aku tp korg x nampak aku cuma x nak bg tawu korg..papew pown hdup aku msti diteruskan rancangan untuk life aku di masa hadapan aku dh rancang so lpas ni kalo aku tiba2 aku dh bukak bisness aku dh blh pkai kereta aku dh adew rumah sendiri korg semua jgn terkejut sb aku dlm diam2 sedang merancang sesuatu dlm life aku benda ni korg semua x kan nampak sb aku x tunjuk dkt korg semua satu hari nanti semuanya akan menjadi kenyataan yeeaahh..skrg ni aku cuma perlu relax dluw aku nk mencari ketenangan dlm life aku..


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Jul 10, 2011

5 Karakteristik Kehidupan Tidak Bahagia

Tak bisa dipungkiri, semua manusia pasti menginginkan kehidupan yang bahagia, Kebahagiaan merupakan sebuah persepsi, mindset yang dibangun oleh alam imajiner kita
jauh dari kesusahan dan keluh kesah. Kebahagiaan merupakan sebuah persepsi, mindset yang dibangun oleh alam imajiner kita tidak percaya? Coba kita lihat perbandingan
berikut:

Kita pasti pernah melihat keluarga kaya raya namun hidupnya selalu dihantui ketakutan, para koruptor misalnya. Atau kita melihat sebuah keluarga yang terlihat sederhana, namun mereka masih bisa tersenyum dan menikmati hidup dengan bahagia.

Apa tanda manusia yang tidak memiliki kehidupan bahagia? Berikut 5 karakteristiknya :

1. Suka mengeluh

Coba perhatikan disekitar anda atau bahkan anda sendiri. Lihatlah hidup mereka yang setiap hari mengeluh, mengeluh dan mengeluh. Tidak selalu masalah materi, bahkan hanya masalah sepele-pun menjadikan mereka mengeluh.

2. Tak pernah bersyukur

Berusaha untuk mendapatkan hasil yang terbaik dan syukuri apapun hasil yang kita dapat. Usaha memang sangat penting, tapi bersyukur terhadap hasil yang kita dapat juga tak kalah pentingnya.

Orang yang tidak pandai bersyukur biasanya memiliki hidup yang tidak bahagia. Merasa serba kekurangan dengan apa yang Tuhan berikan kepadanya.

3. Tidak menghargai orang lain

Pepatah : “jika anda ingin dihargai, maka hargailah orang lain”. Di dunia ini anda akan bahagia jika anda dihargai dan dianggap ‘ada’ oleh masyarakat. Jadi jika anda ingin bahagia, hargailah orang lain.

4. Iri dan berfikir negatif terhadap keberhasilan orang lain

Seseorang yang selalu iri dan berfikir negatif, pasti akan selalu mencari celah dan kelemahan dari orang lain. Mencari-cari kesalahan rekan kerja karena dia baru saja naik jabatan dan lain-lain. Hidup terlalu berharga untuk digunakan untuk hal-hal semacam itu, lebih baik kita gunakan untuk mencari tau prestasi rekan kerja tersebut supaya kita bisa baik jabatan juga.

5. Tidak menghargai diri sendiri

Selalu menganggap diri sendiri bodoh dan tak berguna merupakan hal yang harus dihindari. Jika kita selalu beranggapan bahwa diri sendiri tidak berguna, kita akan selalu meratap dan meratap tentang nasib. Imbasnya, waktu yang seharusnya digunakan untuk mencapai kebahagiaan akan terbuang hanya unuk meratapi nasib.

Itulah lima karakteristik kehidupan yang tidak bahagia. Semoga anda tidak termasuk dari kelima karakteristik tersebut. Anda harus menjadi bahagia
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

May 12, 2011

Serius Cute - Ciuman Pertama :)

 
kecik-kecik dah pandai comel siutt ..hee 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

May 9, 2011

gara2 lari dari polis 29/2/2011 !!!

best tak muka aku ?haha ..first time muka aku jadi macam ni gara2 polis siot btol ..aku nk kongsi lahh ctew ni dgn korg kn pada satu malam aku keluar dengan kawan aku naek motor kawan aku memandangkan kawan aku ni x dew lesen so aku lahh yg drive motor dia..motor dia roadtax dh mampus tahun lepas tp mengikut kata aku hari isnin mana ada polis so jalan jew lahh ke kl nk pergi danau beli barang ckit  so aku pown bawak lahh motor macam biasa jalan clear jew sampai satu traffic light dekat jalan green wood 2 sunyi semacam jew lengang x dew ketew atau motor pown yg lalu masa 2 dh pukul 12 so aku ingat semua dh tdow lahh sebab esk nak kejew kn kebetulan pulak masa 2 traffic light warna hijau so aku pown laju jew lahh tiba2 aku tgh cahaya berkelip-kelip lepas 2 byk gila motor kena tahan adew lahh dalam 20biji motor kowt aku dgn hati kering pown patah la balek x nk kena saman punya pasal aku patah balik x sangka pulak ada polis meyorok dalam semak samun terkejut aku tiba2 polis kuar dari semak samun suh aku patah balik g dekat roadblock 2 aku dh lari dr roadblock dh patah balik x kan lahh aku nk pergi dekat polis 2 balik kn memang x kan lahh..haha..masa 2 ada lahh 6 orang polis kowt yg kepong aku perrrgghh aku dgn hati kering rilek jew change gear rendah terus pecut polis 2 semua nak sepak aku tp x jd sebab aku pown dh standy kaki aku nak hayun polis 2 takut polis 2 nk sepak aku lawak btol.haha..dh 5 org polis aku dh lepas sampailah yg terakhir x sangka pulak aku yg last 2 dh standby kayu nak pukul aku sb time 2 aku tgk bawah jew x tgk ats yew larh takut polis 2 nk sepak aku kn sampai yg last 2 kayu melekat dekat muka aku siot btol sakit gila pening sekejap lahh aku time 2 dengan wizer helmet aku pecah pegang jew muka aku byk gila darah kuar takut aku ingatkn muka aku ni dh cacat naseb lahh x teruk sangat cuma bibir aku jew yg luka banyak so lepas ni aku nk pesan dkt korg kalo nk drive motor @ kereta biarlah semua lengkap k jangan jd mcm aku ni x pasal2 kena kayu dekat muka.haha..lg pown aku benci polis aku x suka doe polis rasa mcm nk bunuh jew polis naseb lahh aku x dew pistol kalo aku adew pistol dh lame aku tembak..haha..dh panjang aku tulis ni e2 jew kowt aku nk ctew :)

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

May 2, 2011

Apa Maksud Cinta !

Pada ak la ,
cinta itu unik .
kita xleh pgg ,
tapi kita leh merasainya .
cinta itu indah bila kita memilikinya ,
dan seksa btul bila kehilangannya .
cinta itu bukan sekadar kata2 ,
tpi sesuatu yg nyata .
cinta itu xda akhirnya ,
cinta itu sesuatu yg berterusan.
namun , ada org yg salah fhm ,
drg kata , cnta drg dah berakhir bila kehilangan .
actually , cinta tu sentiasa ada dlm hati kita .
cuma kita yg x perasan akan kehadirannya .
wlpn hati kita nea ada satu ja , dya ada banyak pintu .
kita yg pilih pintu mana nak dibuka dan yg mana nak di tutup .
kita yg tutup pintu lama , iaitu cnta lama .
dimana kita rasa itu lah endingnya .
kita juga yg buka pintu yg bru , iaitu cnta yg bru .
maka kita pkir cnta itu sdah berakhir .
cuba kita buka dan lihat hati kita . dgr suara hati kita .
tentu kita akan jmpa balik cnta itu .
walau sesakit mana pun . wlpn kita kata kita dah lupa .
tpi , x slah juga klu kita ingin membuka pntu bru .
utk cnta yg baru . cuma , jgn la kita terus lupakan yg dhlu .
semua insan layak memiliki cnta ,
xkira rupa , harta , dan sebagainya .
kerana cnta itu nyata . bkn sekadar kpd insan yg lain .
tapi juga kepada tuhan kita , tidak kira beragama apa (:

love doesnt have a happy ending .
cuz its never gonna end .
and love doesnt have an ending .
cuz love is infinity .
being complete ,
is when u realize what is love .

hee .
the end .


p/s : jgn lupa ! jujur && setia k !!


Klu kmu ?
pa meaning love pada kmu ?
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Apr 12, 2011


1. Kita hidup di dunia ini hanyalah sementara.

2. Entah esok atau lusa, kita akan pergi meninggalkan segala apa yang kita ada di dunia ini.

3. Tidak seorang pun tahu bilakah malaikat maut akan datang mencabut nyawanya.

4. Hidup di dunia ini, banyakkanlah berjasa dan berbuat kebaikan.

5. Hindarkan sikap sombong dan bongkak kerana ianya hanya merugikan diri kita sendiri.


6. Ingatlah, segala ilmu dan kepakaran yang kita perolehi adalah datangnya daripada Allah s.w.t.

7. Apabila seseorang itu bertanyakan sesuatu kepada kita, janganlah kita berlagak sombong dan tidak membantu orang yang meminta pertolongan.

8. Jadilah seperti pohon padi, semakin berisi, semakin menunduk.

9. Dan janganlah jadi seperti pohon lalang, semakin tinggi, semakin sombong dan bongkak.

10. Peringatan untuk diri sendiri, dan para pembaca sekalian.

“Orang yang sombong, keras kepala dan takbur, akan dikumpulkan pada hari kiamat, dalam bentuk semut yang kecil, yang dipijak mereka oleh manusia, kerana hinanya mereka pada Allah.” (Diriwayatkan oleh Al-Bazzar dari Abu Hurairah)
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Apr 11, 2011




asal lahh kebanyakan korg minat sgt dgn bnda ni?aku pelik btol larh.haha..cbew korg ctew apew yg bestnye aku nk tahu jugak pelik btol zaman skrg ni yang plg aku pelik kalau aku nmpk korg bwak patung ni kuar berjalan mcam manusia pulak patung ni.hehe..ntah lahh lantak korg la bukan diri aku pown e2 korg punya minat kan nk buat macam mane.haha..
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Apr 3, 2011

mcdonalds outdoor meeting 29 march 2011


ni lahh member2 aku yg plg rapat dkt mcd dia org semua best sporting glew doe best glew kowt ariw ni macam2 permainan ktew org main :)



yang ini semua manager2 mcd dekat store rawang semua kepala gila x ikut peraturan.haha..
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Mar 20, 2011

kisah ini kisah benar yg akn membuat kita menitiskan air mata..

tanpa sedar, menitik air mata baca surat ni..aku copy and paste from satu website..baca, laa..

Surat ini berjaya 'menyentuh' banyak hati...selain mampu mengingatkan jasa ibu kita di Malaysia , ia mampu menaikkan semangat kita utk terus berusaha dalam lapangan masing2,dgn izin Allah s.w.t. InsyaAllah..

Surat Dari Anak Mak Yang Dah Tak Nakal...

Mak.....
Terlalu bosan rasaa duduk membilang hari.....
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan sejuk syahdu masih terasa lagi nih....

Mak tau tak.......
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa.....
dan itu juga terakhir kali nya.
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 mak..... nak tinggal kan dunia fana ni......

mak macam dah sedia.....
Seminggu sebelum tu......
mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai.....
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu....
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih......
kakak pun rasa hairan.....
mak tak penah buat gitu.....

pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak......
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran siam .......
kengkadang siaran indonesia ..
mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi mak ke kuburan...

Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2....
pastu mak jemur karpet-karpet. ..
pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..
mak biarkan ruang tu kosong..
rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..

paling menarik sekali mak bgtau kat maner sume duit dan barang kemas mak..
ada kat dalam almari.....
ada kat dalam dalam beg.....
ada dalam ASB.....
ada kat dalam Tabung Haji..
mak cakap tak berapa cukup lagi......
ada kat dalam gulung tikar.....

masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakan bila mak bgtau duit dalam gulung tikar...
kiter kata mak ni memang pesenn lama laaa...
mak cuma gelak jer...
eeemmm...bahagiaa nya saat ituu..

Mak.....
Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba2 sakit perut.....
bila malam tu kiter sampai dari KL.....
mak dah dalam kesakitan.
Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
mak tetap takmau pi hospital.... .
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk..
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital.... .
tapi kiter berkeras juga pujukk..
nanti di hospital ada doktor...
ada ubat untuk mak..
kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer..

Mak tetap tak bersetuju... ..
mak memang degil..
tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk....
mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakit
kami adik beradik sepakat hantar juga mak ke hospital.... ..

Mak.....
amponkan kami semua...
kami nak mak sehat...
kami sayang mak...
kami tak mau mak sakit...
kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
ampon kan kami yer mak....

Mak.....
Malam itu abang bawa mak ke hospital
dan itu lah pertama dan terakhir kali mak naik kereta kiter...
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak,
kiter kata nak beli kereta....
Mak asyik tanya ajer..
cukup ker duitt..
kiter jawab pula...
kalau tak cukup, mak kan banyak duit...
mak gelak ajerr.....

Lepas tu bila kereta kiter sampai....
mak buat kenduri kesyukuran... ....
Dan kiter masih ingat lagi...
bila kiter eksiden terlanggar Ah-Chong naik motor.....
Punya la kiter takut...
kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat mak.....
Bila balik sahaja kampong....
kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj.....
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...
mak tanya kenapa...?
Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga.....

Mak....
tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar...
mak, kiter menipu mak kan ..
ampon kan kiter.....
Mak.....
Jam 4.30 pagi 19/08 /2006
Bila tiba aja kat hospital.....
nurse tengah balut mak dengan kain putih.......
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
mesti mak nampak semua tu kann...kann. .kannn

Mak tau tak....
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar...
Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
jalan di depan terasa makin kelam.....
airmata dah tak mampu di tahan....
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...
di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..
kosong. ...sekosong hati ini.....
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasananya.. .....
terasa syahdu dan sayu...dinginnnn. ....

Mak......
Kiter masih ingat lagi....
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan ....
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak.....
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan.....
Mak perasan tak.....?

Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter.....
Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat gitu...jangan nangis ya.."
Bila makcik tu kata gitu...
lagi laaaa laju airmata ni...
tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak....

Mak.....
Sampai takat ini surat ni kiter tulis.....
kiter nangis ni.....
Ni kat dlm bilik...baru pukul 4.00 pagi....
Takder orang yang bangun lagi.....
kiter dengar nasyid tajuk "anak soleh" kiter sedih...
kiter rindu kat mak....!
Takpa la....
nanti bila kita selesai sembanyang subuh,
kiter baca yassin untuk mak...
mak tunggu ya..!
Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selamanya... .
Semua anak2 mak mengelilingi mak...
menatap wajah mak buat kali terakhir....
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja...
Mak rasa tak....
masa tu kiter sentuh dahi mak....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk.....
Kiter tak mampu nak cium mak...
kiter tak daya....
kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
Airmata kiter tak boleh tahan....
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak...
tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak.....

Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah....
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik...
badan akak terasa panas...
makk...
anak mak yang seorang tu demam....

Mak tauu...
cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan.. .
Mak.....
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...
boleh kata setiap malam selepas maghrib anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap....
masa tu malam jumaat selepas maghrib....
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan. ....
entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi...
semakin kiter tenung terasa semakin sayu...
tangisan tak dapat dibendung...

Mak tauu...
kiter cuba bertahan...
memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...
Kiter rasa nak telefon mak.....
nak cakap dengan mak.....
anak mak yang ni dah tak betul kan ..?
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong....
Kiter cakap dengan kakak..kiter nangis lagi...
Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak.."
Dan akhirnya akak juga nangis.....

Mak tau tak..
di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasa nyilu sangat...
menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma....
hanya sedekah al-fatihah kiter berikan.....

Mak....
cukup la sampai sini dulu....
kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu....
kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ....
kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak...
esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula....
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih....
pastu kawan kiter bgtau...
simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje...
Takper yer mak...k
Kiter kasi orang lain baca...
Kiter stop dulu...
sebab kawan kiter dah lama tunggu tu...
akhir kata untuk mak,
I LOVE YOU SO MUCH
dan jutaan terima kasih kerana membesarkan kiter...
memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah..
sampai masuk univesiti....
sampai kiter boleh rase naik kapal terbang...
boleh rasa duduk kat negara orang... s
ampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..

Sekian terima kasih,
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Mar 18, 2011

 
kami adik-beradik so what!!ada aku kesah?haaha..rapat sgt dgn kakak aku yg sorg ni dia baek kesian dia selalu kena buli dgn aku.haha..kalau time dia byk duit aku lah org yg pertama akan pau duit dia.haha..papew pown aku sayang kaw lahh :D 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Mar 11, 2011

smalam best glew kowt sb dpt jugak lepas tension aku selama ni g karoke dekat ktv.haha..mcm bangang jew semua budak2 mcd nak balik kejew on time jew x sabar2 nk g karoke mmg penuh dgn crew mcd jew lah dlm bilik karoke 2 kn.haha..naseb baek lah adew 2 mamat ni baek hati payung kita org,yg x boleh belah rider mcd pown nk follow skali ish2 truk btol dh la mula2 pergi karoke bintang gemilang depan ktv masuk la lepas 2 mahal sgt awek yg jage karoke 2 rilek jew kita org sound 'mahal sangat kak karoke ni dh la lagu baru x banyak layanan x bagus pulak 2 lebih baek karoke dekat ktv lagu baru byk sound ktv lg sedap dr sini suruh tauke korg tutup jew lahh kedai ni..haha..lepas 2 terus choww g ktv btol2 berdepan dgn bintang gemilang mesti panas punye awek 2 ..haha..dh masuk dalam bilik semua org pown sebok lahh nk tunjuk bakat masing2 perhh semua suara power kowt bawak lagu rock jew x dew sangkut2 punya macam org gila dlm bilik karoke ddk dlm bilik karoke 2 sampai tiga jam kuar2 semua org x dew suara,suara stok serak jew.haha..nnti hujung bulan ni nk kuar ramai2 pulak semua budak2 mcd jew.haha.. :)
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Mar 9, 2011


huh bila aku tgk gambar ni aku mesti teringat dekat kawan2 aku masa zaman sekolah dluw masa ni aku form 4 mmg best sgt time ni ktew org slalu bersama buat kejew 4time di hujung mggu kita org nk cari duit poket sendiri faham2 la kn kalaw zaman sekolah dluw kita semua sengkek jew duit kosong so bila buat kejew ni adew lahh duit ckit senanglah nk kuar g manew2 x yah nk nyusahkn mak bapak ktew kn.haha..skrg ni badrul masuk plkn x balik2 lg sarip adew lg dye kejew aper tah skrg ni syahmi dgn syamir  x tawu aku mana dia org menghilang x nmpk btg hidung pown eki 2 biasa la dia rakan yg plg rapat dgn aku dia always dgn aku kejew pown same dgn aku kalaw kau org lepak dgn ktew org korg mesti nk tergelak sb kita org dua ni style gelak kita org dh la nk dekat sama sorg gelak mcm doreamon sorg lg mcm nobita.haha..ktew org skew gelak skew cerita2 karut skew bahan org ..haha..korg kalaw lepak dgn kita org dua mesti jd gila.:DD 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Mar 7, 2011

cahaya
 hujan
berikan aku cahaya berikan aku hujan berikan aku peluang untuk aku teruskan kehidupan ini itulah yg aku belajar dr filem 3 idiots..filem ni banyak mengajar aku supaya tidak berputus asa untuk meneruskan kehidupan ini x kisahlah kalau kita gagal sekali tetapi kita jangan putus asa sb byk lg peluang yg menanti kita kalau kita dapat peluang tu capailah ia secepat yg mungkin sb nnti kita jugak yg akn rugi ..filem 3 idiots ni sedih,lawak kisah cinta pown ada jugak mmg best filem ni laen dr yg laen kita x dpt nk jangka apa yg akn berlaku dlm filem ni..filem ni buad aku ketawa buad aku menangis tapi yg plg best ending dia dalam tgh sedih2 2 last ending dia buad aku ketawa balik :)  ...filem ni byk mengajar aku tentang kehidupan byk memberi semangat pada aku ..pada korg yg blom tgk lg tgk lahh erk filem ni :)


 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

aku tak hot mcm korang2 yg dekat luar sanew 2 aku biasa2 ja..aku tetap dengan diri aku biarlah korg nk ckp apew pown aku x kesah la korg nk kawan dgn aku kew x nak itu terpulang pada korg tp aku ni jenis yg skew berkawan selama aku hidup ni x pernah lg lahh aku bergaduh dgn sapa2 pown sb aku x suka cariw gaduh aku sentiasa tersenyum mungkin sb senyuman aku,aku ramai kawan kowt :)
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Feb 16, 2011


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

demam ;(

aiishh x skew btol aku bila demam kan x best doe rasa badan lemah x  bermaya x blh nk buad papew pown naseb baek lahh mak aku adew bila aku sakit jew mesti mak aku yg jage aku mak aku bg aku makan ubat jiram kepala aku dgn air asam jawa buat air limau dkt aku mcm mane lahh nnti kalow mak aku dh x dew sapew lahh yg akn jage aku bila aku sakit nnti papew pown aku sayang mak aku.:)
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Feb 15, 2011

mencari cinta

adehh penat dah aku dgn cinta ni..kalaw cpl pown bukan boleh kekal ntah papew la..skrg ni dh malas lah nak cariw gf.huhu..skrg ni aku tggu cinta sejati aku..cinta yg betul2 ikhlas,cinta bukan hanya di mata tp cinta dr lubuk hati cinta yg menerima aku seadanya..aku akn menunggu saat itu :)


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Feb 10, 2011

spirit of the coin bahaya!

bahaya kew?hoho aku pown x taw lahh tp dluw masa sekolah pernah lahh jugak terjebak dgn benda ni disebabkan ingin mencuba ingin tahu betolkah syiling boleh bergerak sendiri memang x percaya..first2 sekali nak maen tgk dluw video spirit of the coin carew2 nak maen dan kertas dia mcm mana tp kalau yg btol2 punya dia punya papan ouja adew jual x mampu nak beli just lukis sajew lahh dkt kertas lukisan..dlm lukisan 2 mesti kena ada huruf A-Z sebab nanti nak mengeja and mesti ada YES ,NO,HOME  x pown GOODBYE tgk kertas ni ,yang bwh ni lah papan ouja tp kalau x dew duit nak beli lukis sajew.:)
first sekali mencuba takut lahh jugak sb x pernah maen kan..maen benda ni pown cuma nak dapatkan kepastian jew syiling 2 btol2 kew bergerak sendiri mula nak maen mesti ada duit syiling x kisah lahh duit 10sen kew 20sen kew 50sen kew janji syiling org ckp kalau syiling tahun lama roh ni lg skew nak maen dgn ktew..mula nak maen letakkan syiling dkt kertas lepas 2 mula lahh menyeru ayat dia ni malas pulak nk sebut ayat dia takut plak aku dia dtg.haha..spirit-spirit of the coin dr kegelapan kau ku seru..seru jew sampailah dia dtg bila dia dh dtg kita kena tanya dia spirit of the coin kau ader dkt cniw x??kalow adew kau pergi dkt YES kalau dye adew dtg bermain dgn kita syiling 2 akan bergerak sendiri dia pown pergi la dkt YES lepas 2 mula lahh dok buat soal siasat dkt roh ni dok tanya dia kau mati tahun blew ko dtg dr manew.mcm manew ko beli mati nanti roh 2 akan ejakan untuk kita tp roh ni pandai jugak tanya nama member2 aku semua dia taw korg nak tnye papew korg tnye jew lahh pasal diri korg mesti dia taw.hoho..tp aku maen bnde ni sekali jew lahh sb rase ingin tawu jew lepas 2 x maen dh sb bnde ni pown SYIRIK kan bila dah puas maen bnda ni dh tanya semua benda dkt si jin yg menyamar jd roh ni kita pown kenalah hantar dia pulang ke tempat asl.haha.cara2 nak pulangkan dia kita kena sebut spirit-spirit of the coin pulanglah kau ke tempat asl kaw kena tggu sampai syiling 2 bergerak pergi dkt YES lepas 2 dia pergi dkt HOME kalau dia dah buat mcm 2 tandanya si roh 2 pown pulanglah ke tempat asl dia tp bahaya kalau maen benda ni kalaw roh 2 x nak balek tempat dia contohnya kita suruh dia pulang syiling 2 bergerak pergi dkt NO bahaya 2 selagi kita x hanta dia pulang jari kita x boleh angkat dr syiling 2 kalaw x benda 2 akn ekowt kita balek rumah ataupun akn merasuki sesiapa yang lemah semangat..dah panjang dah aku taip ni x larat dah nak ctew sampai sini jew la.hee..
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

© BLOGGER ORIGINAL , VERIFIED OFFICIAL BY AIMAN MALEK ®