kehidupan ni tak menentu ada masa kita gembira ada masa kita sedih . apapun kita mestilah teruskan kehidupan kita hingga ke akhir hayat kita . janganlah terlalu gembira sangat di dunia ini kita hanyalah sementara sahaja di dunia ni , kita tak tahu apa akan jadi selepas kita mati . ingatlah siapa yang menghidupkan kita dan siapa yang akan mematikan kita ;)

Dec 8, 2011

Cara-cara Nak Download Subtitles Malay

hai semua hari ni aku nk ajar korg semua mcm mana nk download subtitle 'Malay' ..korg semua kalo download cerita mat saleh 2 mestilah korg semua nk cerita 2 ada subtitle kan dan yg paling pntg mesti korg nk subtitle 2 dlm bahasa melayu betol x ? x pew hari ni aku bg tawu korg cara2 dia okay .


1.korang kenalah pkai vlc player,media player classic atau bsc player sebernya byk lg tp mcm aku ni aku pkai vlc media player jew ..yang ni free jew x kena bayar pown cara2 nk download dia>=

(korg pergi dkt google korg taip vlc media player ..lpas 2 korg pilih yg nombor tiga vlc media player download)

(korg tekan free download 2 nanti dia akan kuar link untuk download)

2.korang download larh cerita apa yg korg nk website yg selalu aku download dkat {http://syok.org/}{ http://jieazzmovie.net/}{http://www.ddmf.biz/ ada tiga website 2 korg pilih lah yg mana korg nak..nanti time nk download 2 dia akn kuar part 1 dengan part 2 korg download dua2 part sebab nanti kalo korg x download hbis cerita yg korg download 2 x boleh PLAY seeloknya korg download guna file mediafire .

3.korang pergi dekat website ni http://subscene.com/ dkat cniw lah korg nk download subtitle malay

(lepas 2 korg click dkat malay thor 2011 kdg2 subtitle malay x dew tp korg blh gunakan subtitle indonesia x dew beza apa pown bahasa indonesia pown okay lebih kurang bahasa melayu jgak.
(korg tekan download malay subtitle lpas 2 sebelah dia 2 kan ada see preview korg kena preview dluw kdg2 minit yang cerita korg download 2 x sama ,kalo minit yg ni x sama korg try yg lain okay)
 (yang 2 file yg korg download td sorilah td cerita thor kan tapi yg ni sucker punch tp rupa file dia sama jew x dew beza pown mcm korg nampak anak panah yg aku buad kt ats 2 korg hanya perlu trik file 2 masukkn dlm vlc player dan subtitle akan keluar)


okay nampak tak ? jangan ckap tak nampak pulak.haha..
okay aku rasa dh ckup kowt sampa sini jew okay selamat mencuba :)

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

No comments:

© BLOGGER ORIGINAL , VERIFIED OFFICIAL BY AIMAN MALEK ®