kehidupan ni tak menentu ada masa kita gembira ada masa kita sedih . apapun kita mestilah teruskan kehidupan kita hingga ke akhir hayat kita . janganlah terlalu gembira sangat di dunia ini kita hanyalah sementara sahaja di dunia ni , kita tak tahu apa akan jadi selepas kita mati . ingatlah siapa yang menghidupkan kita dan siapa yang akan mematikan kita ;)

Feb 16, 2011


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

demam ;(

aiishh x skew btol aku bila demam kan x best doe rasa badan lemah x  bermaya x blh nk buad papew pown naseb baek lahh mak aku adew bila aku sakit jew mesti mak aku yg jage aku mak aku bg aku makan ubat jiram kepala aku dgn air asam jawa buat air limau dkt aku mcm mane lahh nnti kalow mak aku dh x dew sapew lahh yg akn jage aku bila aku sakit nnti papew pown aku sayang mak aku.:)
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Feb 15, 2011

mencari cinta

adehh penat dah aku dgn cinta ni..kalaw cpl pown bukan boleh kekal ntah papew la..skrg ni dh malas lah nak cariw gf.huhu..skrg ni aku tggu cinta sejati aku..cinta yg betul2 ikhlas,cinta bukan hanya di mata tp cinta dr lubuk hati cinta yg menerima aku seadanya..aku akn menunggu saat itu :)


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Feb 10, 2011

spirit of the coin bahaya!

bahaya kew?hoho aku pown x taw lahh tp dluw masa sekolah pernah lahh jugak terjebak dgn benda ni disebabkan ingin mencuba ingin tahu betolkah syiling boleh bergerak sendiri memang x percaya..first2 sekali nak maen tgk dluw video spirit of the coin carew2 nak maen dan kertas dia mcm mana tp kalau yg btol2 punya dia punya papan ouja adew jual x mampu nak beli just lukis sajew lahh dkt kertas lukisan..dlm lukisan 2 mesti kena ada huruf A-Z sebab nanti nak mengeja and mesti ada YES ,NO,HOME  x pown GOODBYE tgk kertas ni ,yang bwh ni lah papan ouja tp kalau x dew duit nak beli lukis sajew.:)
first sekali mencuba takut lahh jugak sb x pernah maen kan..maen benda ni pown cuma nak dapatkan kepastian jew syiling 2 btol2 kew bergerak sendiri mula nak maen mesti ada duit syiling x kisah lahh duit 10sen kew 20sen kew 50sen kew janji syiling org ckp kalau syiling tahun lama roh ni lg skew nak maen dgn ktew..mula nak maen letakkan syiling dkt kertas lepas 2 mula lahh menyeru ayat dia ni malas pulak nk sebut ayat dia takut plak aku dia dtg.haha..spirit-spirit of the coin dr kegelapan kau ku seru..seru jew sampailah dia dtg bila dia dh dtg kita kena tanya dia spirit of the coin kau ader dkt cniw x??kalow adew kau pergi dkt YES kalau dye adew dtg bermain dgn kita syiling 2 akan bergerak sendiri dia pown pergi la dkt YES lepas 2 mula lahh dok buat soal siasat dkt roh ni dok tanya dia kau mati tahun blew ko dtg dr manew.mcm manew ko beli mati nanti roh 2 akan ejakan untuk kita tp roh ni pandai jugak tanya nama member2 aku semua dia taw korg nak tnye papew korg tnye jew lahh pasal diri korg mesti dia taw.hoho..tp aku maen bnde ni sekali jew lahh sb rase ingin tawu jew lepas 2 x maen dh sb bnde ni pown SYIRIK kan bila dah puas maen bnda ni dh tanya semua benda dkt si jin yg menyamar jd roh ni kita pown kenalah hantar dia pulang ke tempat asl.haha.cara2 nak pulangkan dia kita kena sebut spirit-spirit of the coin pulanglah kau ke tempat asl kaw kena tggu sampai syiling 2 bergerak pergi dkt YES lepas 2 dia pergi dkt HOME kalau dia dah buat mcm 2 tandanya si roh 2 pown pulanglah ke tempat asl dia tp bahaya kalau maen benda ni kalaw roh 2 x nak balek tempat dia contohnya kita suruh dia pulang syiling 2 bergerak pergi dkt NO bahaya 2 selagi kita x hanta dia pulang jari kita x boleh angkat dr syiling 2 kalaw x benda 2 akn ekowt kita balek rumah ataupun akn merasuki sesiapa yang lemah semangat..dah panjang dah aku taip ni x larat dah nak ctew sampai sini jew la.hee..
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

masalah tidow :)

aiissh bila dh biasa x tdow malam mesti kalow nak tdow x boleh kalau dpt tdow pown sekejap jew..tp bila siang jew mesti mengantok best jew tdow dh terbalik dah life aku,orang tdow malam aku tdow siang semuanya gara2 internet lahh ni kalau x dew internet aku tdow cukup jew.huhu..korg yang glew internet glew fb msti senasib dgn aku kan.haha..adew tips x nak tdow mlm skrg ni mlm asyik berjage jew dh macam hantu.haha..kalau korg adew carew2 nak tdowkan aku di waktu mlm bg taw aku erk. :D
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

cerita tentang sahabat

Kawan
bila rasa ingin menangis
hubungilah aku
aku takkan suruh kau berhenti menangis
tapi...aku akan kata
"aku ingin menangis dengan kau
tapi tak leh lama sangat
nanti habis air mata aku"


Kawan
jika terasa nak larikan diri
jauh dari masalah yg menyelubungi
maklumkan aku
aku takkan halang kau
tapi... aku akan kata
"berlarilah bersama aku
untuk kau lupakan sementara masalah
cuma jangan terlalu laju
aku tak larat nak kejar
kaki aku pendek."
dan lepas itu aku juga akan kata
"Kau tak boleh selamanya lari dari masalah, hadapi ia"


Kawan
jika kau kecewa keluargamu tak bahagia
beritahulah aku
aku takkan minta kau benci pada keluargamu
tapi… aku akan kata
"Kajilah punca kekecewaanmu, dan paling penting
terimalah segala ketentuan Allah..."


Kawan
jika kau kecewa
dengan hubungan kawan kau tu satu hari nanti
ceritalah pada aku
aku takkan memburukkan dia
tapi aku akan kata
"cubalah letakkan diri kau ke dalam dirinya,
dan kau akan mengerti..."


Tetapi kawan
jika suatu hari aku berdiam diri
aku tak balas sms kau
aku tak angkat panggilan dari kau
hubungilah aku segera (kot emel ke, kot surat ke)
sebab waktu itu aku
ermmm...
aku sangat perlukan kau (dan aku malu untuk mengakuinya)
atau mungkin...
aku telah kekal bersemadi
diruang nan dalam dan sepi
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

Feb 6, 2011

KaWaN SeJaTi

apa itu kawan..kawan ialah kawan yang selalu di sisi kita semasa kita senang mahupun susah..cuba korg pikir balek masew korg senang ramai jew kawan yang rapat dgn korg kan tp masew korg susah maner dia orang semua pergi minx tolong ckit pown x boleh padahal masa dia ssh dluw kitalah yg selalu tolong dia..kalau nk cariw kawan cariwlah kawan yg ikhlas berkawan dgn kita kawan yang selalu sokong kita dr belakang..ramai manusia zaman sekarang ni dh x boleh percaya adew jugak setengah kawan yang sanggup kawan makan kawan..sekarang ni dlm life aku adew 8 org kawan yg aku sayang sgt dia orang ni selalu di sisi aku di masa aku susah mahupun senang best sangat bila dapat lepak dgn dia orang malaslah nk sebut nama dia orang biarlah rahsia tp ada satu kawan aku ni paling aku rapat aku kawan dgn dia sejak dr form 1 byk kisah silam aku dgn dia pergi sekolah sama2 kerja sama adalah mmber aku sorg 2 dia mmg best sgt kita org dh mcm adk beradik..x larat lah nak taip byk2 nanti smbg lg cerita.haha..
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

© BLOGGER ORIGINAL , VERIFIED OFFICIAL BY AIMAN MALEK ®