kehidupan ni tak menentu ada masa kita gembira ada masa kita sedih . apapun kita mestilah teruskan kehidupan kita hingga ke akhir hayat kita . janganlah terlalu gembira sangat di dunia ini kita hanyalah sementara sahaja di dunia ni , kita tak tahu apa akan jadi selepas kita mati . ingatlah siapa yang menghidupkan kita dan siapa yang akan mematikan kita ;)

Feb 10, 2011

spirit of the coin bahaya!

bahaya kew?hoho aku pown x taw lahh tp dluw masa sekolah pernah lahh jugak terjebak dgn benda ni disebabkan ingin mencuba ingin tahu betolkah syiling boleh bergerak sendiri memang x percaya..first2 sekali nak maen tgk dluw video spirit of the coin carew2 nak maen dan kertas dia mcm mana tp kalau yg btol2 punya dia punya papan ouja adew jual x mampu nak beli just lukis sajew lahh dkt kertas lukisan..dlm lukisan 2 mesti kena ada huruf A-Z sebab nanti nak mengeja and mesti ada YES ,NO,HOME  x pown GOODBYE tgk kertas ni ,yang bwh ni lah papan ouja tp kalau x dew duit nak beli lukis sajew.:)
first sekali mencuba takut lahh jugak sb x pernah maen kan..maen benda ni pown cuma nak dapatkan kepastian jew syiling 2 btol2 kew bergerak sendiri mula nak maen mesti ada duit syiling x kisah lahh duit 10sen kew 20sen kew 50sen kew janji syiling org ckp kalau syiling tahun lama roh ni lg skew nak maen dgn ktew..mula nak maen letakkan syiling dkt kertas lepas 2 mula lahh menyeru ayat dia ni malas pulak nk sebut ayat dia takut plak aku dia dtg.haha..spirit-spirit of the coin dr kegelapan kau ku seru..seru jew sampailah dia dtg bila dia dh dtg kita kena tanya dia spirit of the coin kau ader dkt cniw x??kalow adew kau pergi dkt YES kalau dye adew dtg bermain dgn kita syiling 2 akan bergerak sendiri dia pown pergi la dkt YES lepas 2 mula lahh dok buat soal siasat dkt roh ni dok tanya dia kau mati tahun blew ko dtg dr manew.mcm manew ko beli mati nanti roh 2 akan ejakan untuk kita tp roh ni pandai jugak tanya nama member2 aku semua dia taw korg nak tnye papew korg tnye jew lahh pasal diri korg mesti dia taw.hoho..tp aku maen bnde ni sekali jew lahh sb rase ingin tawu jew lepas 2 x maen dh sb bnde ni pown SYIRIK kan bila dah puas maen bnda ni dh tanya semua benda dkt si jin yg menyamar jd roh ni kita pown kenalah hantar dia pulang ke tempat asl.haha.cara2 nak pulangkan dia kita kena sebut spirit-spirit of the coin pulanglah kau ke tempat asl kaw kena tggu sampai syiling 2 bergerak pergi dkt YES lepas 2 dia pergi dkt HOME kalau dia dah buat mcm 2 tandanya si roh 2 pown pulanglah ke tempat asl dia tp bahaya kalau maen benda ni kalaw roh 2 x nak balek tempat dia contohnya kita suruh dia pulang syiling 2 bergerak pergi dkt NO bahaya 2 selagi kita x hanta dia pulang jari kita x boleh angkat dr syiling 2 kalaw x benda 2 akn ekowt kita balek rumah ataupun akn merasuki sesiapa yang lemah semangat..dah panjang dah aku taip ni x larat dah nak ctew sampai sini jew la.hee..
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca , Sila Tinggalkan Komen ♥

3 comments:

miss elle :) said...

eh benda ni betul ke syilin tu boleh gerak? ke kau yang gerak kan? hehe :p

Aiman Malek said...

manew adew lahh btol lahh x percaye try lahh sendiri.haha

Anonymous said...

ishhh...ad gak dgr..tp bhye arr...lau die tk nak pulng...mamposss...gler haaa...slisih mlaikat...huhuhuhu

© BLOGGER ORIGINAL , VERIFIED OFFICIAL BY AIMAN MALEK ®